16.8.2014

Lauantaina 16.8.2014 vierailimme Lepaalla Hämeenlinnan kupeessa tutustumassa puutarha-alan juhlanäyttelyyn. Retkeemme osalistui 25 harrastajaa. Mennessä iloinen puheenporina helmeili bussissa. Paluumatkalla huomasi, että monen tunnin kiertely ja kävely oli matkalaisia vähän uuvuttanut.

Näyttely kokonaisuudessaan oli perinteinen. Toki näytteilleasettajia oli enemmän kuin ennen - yhteensä n. 200, joten katsomista riitti.

Pääpaino Lepaan näyttelyssä on erilaiset viherrakentamiseen liittyvät koneet ja laitteet ja oikea vetonaula oli useampaan kertaan esitetty koneparaati isolla kentällä, jossa uusia konemalleja esiteltiin.

Kukat ja kasvit olivat myös hyvin esillä: upeat uutuudet kesäkukista. Monen reissulaisen päivästä vierähti melkoinen tovi tutustumalla Lepaan erilaisiin näytetarhoihin sekä museoon.

Mielenkiintoisia puheenvuoroja oli runsaasti kuultavissa ohjelmalavalla ja monenlaista kilpailua oli mahdollisuus seurata - laatikon kasauksen SM- kilpailua tai kukkasidontaa ym.

Nähtävää ja kierrettävää oli niin paljon, että viiden tunnin aika ei kenellekään tuntunut olleen liikaa. Onneksi kahvi– ja ruokapaikkoja oli riittävästi. Lepohetket oli helppo toteuttaa!

Mukava ja mielenkiintoinen reissu aurinkoisessa poutasäässä, sadetta saimme niskaan vasta Kuusankoskella.

 

Arja